Skip to content

tussis tanketank

En blogg om bøker og andre narkotikum.

I spalten Favoritt på fredag presenterer jeg ukentlig en av mine yndlingsbøker, mer eller mindre ukritisk, og hvorfor de fortjener særskilt oppmerksomhet. Når studier tar overhånd blir fort fredag til lørdag til søndag til mandag. Denne ukens derfor svært forsinkede favoritt er det kontroversielle skuespillet Blasted av Sarah Kane. NB! Sterk kost.

Utgivelsesår: 1995

Sjanger: Tragedie

Hva dreier det seg om? Det hele åpner forholdsvis konvensjonelt. Et par krangler på et hotellrom i Leeds, en uoverensstemmelse som ender i en voldtekt. Så langt passende sensasjonelt, nært og grotesk tabloidfyll for blodsugende journalister. Men hele skuespillets oppbygning sprenges med voldtekten: sivilisasjonen innvaderes av krig og eksploderer i frykt, grusomheter og primitive behov.

Tre grunner til å lese det:

  1. Strukturen er helt blasted, rett og slett, og det funker som fanden!
  2. Du får stifte bekjentskap med teater av typen In-Yer-Face.
  3. En påminnelse om at vold er vold, uansett hvor den finner sted, og at vold avler vold.

Hold deg unna hvis du er av den sarte typen, og pris deg lykkelig for det. Dette er for oss korrupte, desillusjonerte tabloidkonsumenter, som trenger å få røsket litt opp i vår numne virkelighetsoppfatning.

Har du en fredagsfavoritt på en mandag, tirsdag, onsdag eller kanskje sågar en torsdag, lørdag eller søndag? Alt er lov her i tanketanken, så nøl ikke med å legge igjen en kommentar under. God mandagsmorgen!

Stikkord: , , , ,

%d bloggere liker dette: