Skip to content

tussis tanketank

En blogg om bøker og andre narkotikum.

Nå laver snøen ned i London. Natta er kledd i sort/hvitt som de stripete sirkusteltene i Nattens sirkus av Erin Morgenstern.  Jeg leser inn i de sene morgentimer, og i regi av Mari på Flukten fra virkeligheten vil jeg dele noen avsnitt, hentet fra kapittelet ”Et gentlemansveddemål”.

Her får magikeren Hector Bowen alias Prospero, etter nok en vellykket forestilling, besøk av en mystisk mann i en grå dress som går under navnet Alexander. De to mennene blir enig om en utfordring. Ingen forklaring blir gitt om hva denne utfordringen vil innebære, utenom at den vil involvere Hectors seks år gamle datter Celia, som er et lovende magisk talent. Det gjenstår for Alexander å plukke ut en verdig konkurrent. Mannen i den grå dressen setter så en ring på Celias finger. Her kommer min smakebit:

Hun åpner munnen for å påpeke det innlysende, nemlig at ringen, skjønt den er nydelig, ikke passer, da det går opp for henne at den faktisk krymper på fingeren.

Gleden over tilpasningen fortar seg imidlertid raskt og etterfølges av smerte, da ringen fortsetter å stramme til om fingeren, og metallet brenner seg inn i huden. Hun forsøker å trekke seg unna, men mannen i den grå dressen holder håndleddet hennes i et jerngrep.

Nå skal jeg returnere til Morgensterns magiske univers. God søndag!

Stikkord: , , ,

%d bloggere like this: